Чиновници убеждават наши студенти да се върнат в родината

Новините

03-02-2014, 06:26

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Срещите се организират от Българската агенция за инвестиции с български студенти

Държавата изпраща експерти в Европа, които да убеждават българските студенти да се върнат в родината и да им посредничат при намиране на високоплатена работа. Това става ясно от прессъобщение на Агенцията по заетостта.

 

Агенцията ще изпрати свои експерти в Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена. Те ще се включат в срещите, организирани от Българската агенция за инвестиции, с български студенти. Целта е при тези срещи да се установи личен контакт с младежите. На сайта на агенцията има дори специално създадена форма, на която студентите могат да пращат свои автобиографии. Ведомството се ангажира да бъде връзката между младежите и най-големите компании, които имат интерес да работят с хора с международно образование и опит и предлагат адекватни възможности за реализация, развитие и заплащане.

След края на серията от срещи на всички участвали ще бъдат изготвени профили и обобщени сферите на интереси за професионално развитие, пише още в съобщението.
“Идеята е младите хора да извървят своя път до професионална реализация в България. Родината трябва да е мястото, където са осигурени предпоставки за младите хора да успеят, ако имат желание да опитат”, заяви изпълнителният директор на Агенцията Асен Ангелов.