Спират реклама за ученици заради кървав финал (видео 18+)

Животът

02-02-2014, 11:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съдържанието не е подходящо за лица под 18 години и хора със слаби нерви

Рекламата "SET YOURSELF FREE", насочена към учениците най-вероятно ще бъде банната заради кървавото си съдържание. Пиенето на алкохол и забавленията, които си организират младежите, след като са избягали от часовете, са най-малкият проблем във видеото, според общоприетите норми. Макар и крайно, то обаче е създадено, за да провокира младите хора да се замислят, как кръшкането от училище би могло да повлияе на живота им. 

Клипът е на "Learn for Life" - мрежа от държавни училища, базирана в Калифорния, чиято цел е да задържи младежите в клас и да върне в училище тези, които са напуснали образователната система, преди да са завършили. "Проблемът с отпадането е много сериозен. Един милион ученици годишно отпадат от училище. Това създава огромна икономическа и социална тежест върху нашето общество", коментират от "Learn for Life". 

Именно поради тази причина организацията е прибегнала до крайни мерки. Визуалното представяне на посланието – а именно, че това може да ви се случи, ако избягате от училище дори и крайно е начин да задържи младежите в образователната система, смятат от "Learn for Life". 

Гледайте само ако имате здрав стомах: