Охрана пази свлачището в "Аспарухово"

Мисия Варна

02-02-2014, 11:41

Снимка:

bTV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В понеделник община Варна ще оповести какво ще се случва с опасния скат

Денонощни дежурства организира кметството във варненския район "Аспарухово" по ул. "Розова долина", където преди ден тонове кал се изсипаха на пътя и затрупаха част от къща.

"Приключихме с разчистването на терена. Организирали сме непрекъснато наблюдение, за да реагираме веднага, ако земята отново тръгне. Така ще е, докато не бъдат набелязани мерки за овладяване на проблема. Но риск за хората от района няма, затова и евакуация не се налага", обясни зам.-кметът на "Аспарухово" Радослав Коев, цитиран от "Труд".

В понеделник община Варна ще оповести какво ще се случва с опасния скат. Експерти считат, че съществуващата подпорна стена трябва да бъде доизградена на височина, за да спира калните потоци към пътя и да бъде оформена канавка за отвеждане на подпочвените води, които разбуждат земните маси.

Преди година и половина свлачището се активизира и срути 5 незаконни къщи. Сега е атакувало двора на съвсем законен монолитен имот. "Половината от домовете на тази улица наистина са незаконни, но свлачището няма връзка с този факт", категоричен бе Коев.