Цели села останаха без вода

Животът

31-01-2014, 12:38

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

K.к. "Чайка" и Ален мак също са на сухо

Поради авария водоподаването е преустановено в кк "Чайка" и част от местността Ален Мак. Очаква се водата да бъде пусната след 22 часа. 

Повече от четири дни село Стефан Караджа в община Вълчи дол също е  без вода. Това съобщикметът на Вълчи дол Пенка Йорданова, цитирана от радио "Фокус". По думите й, днес се очаква екип на ВиК да успее да стигне до аварията и да я отстрани.

В село Войводино също има авария на водопроводната мрежа, като около 10 къщи са без вода, добави Йорданова. Бедственото положение в общината е отменено, пътищата са отворени и проходими при зимни условия. Във всички населени места има ток. Доставени са стоки от първа необходимост и лекарства. Изминалата нощ е била спокойна, не са регистрирани инциденти със закъсали пътници. Детските градини и училищата са затворени.

По думите на Пенка Йорданова, това е много добро решение, тъй като в региона температурите са около минус 13, минус 14 градуса, а повечето от учениците пътуват до средищните школа в общината. Деца от 22 населени места пътуват всеки ден, когато се учи. Снежната покривка на открито по междуселските пътища е най-малко около един метър, а в местата с навявания има преспи до 2-3 метра, разказа Йорданова.