Нервен строител заби кроше на дете с колело, глобиха го 1000 лева

Крими

30-01-2014, 14:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Побойникът ударил малкия, защото искал да мине

За причиняване на лека телесна повреда на малолетно дете Районeн съд - Варна наложи 1000 лева глоба на 23-годишен мъж. Младежът Н. Николов бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административното наказание. Той бе признат за виновен в това, че на 12 ноември миналата година причинил лека телесна повреда на 13-годишно момче по хулигански подбуди.

Инцидентът възникнал в крайградска вилна местност, в близост до строеж, където подсъдимият извършвал дейност като общ работник. На посочената дата край строежа аварирала колата на родителите на подсъдимия и той отишъл да им помогне да я избутат. Образувало се задръстване от няколко автомобила, а малолетното момче, което се прибирало с велосипед към дома си, опитало да премине с колелото си покрай колите.

В този момент подсъдимият Николов, без да е бил предизвикан от пострадалия, му нанесъл удар с юмрук в лявото слепоочие. В резултат на нанесения удар очилата на 13-год. момче изхвръкнали. Впоследствие назначената съдебно медицинска експертиза установява, че пострадалият малолетен е получил контузия на главата, кръвонасядане и травматичен оток по лицето.

Като смекчаващи отговорността обстоятелства съдът отчете чистото съдебно минало на Николов и направеното признание на вината. Той бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение от общо 1000 лв. за претърпените имуществени и неимуществени вреди. В негова тежест са също държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд.