В Каменар продължават да са без ток

Животът

30-01-2014, 13:04

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

4 екипа работят по отстраняване на аварията

Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на аварията в Каменар. Скъсани от обледяването и силния вятър проводници, паднали стълбове и счупени изолатори, затворени пътища от снегонавяванията и паднали дървесни клони са причина за част от проблемите с електричеството във варненското село.

Със съдействието на общините и кметствата, екипите са успели да си пробият път през снежните преспи, за да достигнат труднодостъпните места на авариралите съоръжения. В Каменар, кметът Светослав Райков осигурил селскостопанска техника за почистване на пътя, за да се ускори работата на екипите по отстраняването на аварията, съобщиха от Енерго Про.
През дните на кризата електроразпределителната компания мобилизира над 400 екипа, снабдени с пълно работно оборудване и 250 високопроходими и специализирани автомобила за справяне с тежката ситуация. Затруднено е и отчитането на електромерите. Над 300 души се опитват да стигнат по график до всички адреси за отчитането в срок на изразходваната енергия.