Над 70 сигнала за лед на пътя, само един контузен

Животът

30-01-2014, 09:54

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Днес основно ще се лугира

Градският транспорт във Варна се движи нормално при зимни условия. Аспаруховият мост се обработва с антилед – препарат, който не влияе върху метала. 37 машини и 17 багерчета са почиствали и лугирали през нощта улиците в града, работата продължава.

По данни на дежурния в община Варна през изминалото денонощие са станали 24 пътно-транспортни произшествия, един е контузен. Подадени са над 70 сигнала –за заледени участъци, паднали клони и ПТП-та.

По информация на кметовете в селата Казашко, Константиново, Тополи и Звездица обстановката е нормална за зимните условия. Няма проблеми с електрозахранването и водоснабдяването, до селата е подсигурено движението на автобуси. Кметът на село Каменар Светослав Райков съобщи, че заради непочистени малки улици е затруднено снабдяването на магазините, но са предприети мерки за бързо решаване на проблема. Няма бедстващи хора.

В СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова” снощи е приет още един бездомник, с което броят на настанените става 106.
Няма проблем с достъпа до детските и социални заведени, храната за децата е доставена навреме. В Златни пясъци е отстранена аварията по водоподаването и детската градина там също работи нормално. От общината са напомнили на директорите на всички детските заведения да спазват стриктно указанията на РЗИ в ситуация на грипна епидемия.

Обстановката по райони:
В "Одесос" пътищата са проходими в зимни условия. През нощта са работили 6 машини, сутринта са се включили още 2. Продължава работата по малките улички, цял ден ще се лугира. Подходите към детските градини са нормално проходими.

В район "Владислав Варненчик" обстановката е спокойна, щабът и почистващата техника работят по план, реагира се при подаване на сигнали от граждани.

В район "Аспарухово"заради силния вятър снощи е имало опасност от снегонавявания по някои от пътищата, тази сутрин обстановката е нормална. Работи се по лугиране на трасетата. Има заледени участъци, така че от кметството препоръчват движението на автомобилите да бъде с ниска скорост и задължително със зимни гуми, особено по пътя за кв. Галата. При дежурния през нощта няма постъпили сигнали за инциденти, свързани с пътната обстановка.

Заради силния вятър около някои от спирките има снегонавявания, които се разчистват, работят и хора, наети от програмата за временна заетост.

В "Приморски"са почистени основните пътни артерии, днес ще се лугира и ще се почиства в малките улички. Работят 8 снегорина и 4 багера.

В "Младост" през цялата нощ са работили 8 машини, 2 от които в момента лугират малките улици и по-конкретно цялото пространство около детския кът "Младост" и връзките с главните пътища, тъй като там са съсредоточени детски ясли и градини. Днес основно ще се лугира, заради ниските температури. Затруднено е движението по бул. "Владислав Варненчик" и по-конкретно в участъка от двете кули до Автогарата, тъй като е заледен.