Фенове на ЦСКА протестират пред съда, заради убийството на свой събрат

Демонстрацията срещу леката присъда на убийцата на Байо е на 30 януари пред Съдебната палата

Фенове на ЦСКА излизат на протест във Варна в четвъртък - 30 януари. Демонстрацията е организирана пред Съдебната палата срещу присъдата на манекенка, убила двама души в катастрофа. Протестът започва в 9 часа, непосредствено преди делото на Апелативен съд-Варна.

На 18 август 2012 г. манекенката Емилия Нанева на пътя Варна - Бургас край Старо Оряхово уби двама души с колата си. След изпреварване в забранен участък, тя се блъска в "Киа Сийд" с полска регистрация. От удара навлиза в лентата за насрещно движение и удря варненски "Ситроен".

При сблъсъка на място загина 38-годишният Младен Кънев - Байо, фен на ЦСКА, който кара ситроена, както и 39-годишната му спътничка - служителка във фирмата на Байо. Двамата загинали оставиха сираци четири деца.

Виновната за трагичният инцидент, 30-годишна софиянка пък се размина без сериозни наранявания. Само няколко седмици след катастрофата, тя вече щедро публикуваше снимки във Фейсбук, хвалейки се с екзотични екскурзии и безгрижни плажни изживявания. Нанева живее на семейни начала с бизнесмена Явор Златанов, който е бивш съпруг на водещата на "Огледала" Радост Драганова.

Първата инстанция - Варненският окръжен съд постанови присъда от 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок и отнемане на книжката за две години и половина на причинителката на кървавото меле. Мотивите на съда за леката присъда бяха, че Нанева е с малко дете. 

Сега вдовицата на Байо обжалва присъдата пред Апелативния съд във Варна. Организаторите на протеста призовават всички да помогнат на съпругата на Младен - Деси, неговото семейство и приятели в борбата с абсурдното българско правосъдие, като се включат в митинга.