Варненец оглави Арменската епархия в България

Мисия Варна

28-01-2014, 15:30

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Антраник Шакариян е новият председател на съвета на Арменската църква

Антраник Шакариян е новият председател на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България. Варненецът получи доверието на общността преди броени дни.

На 11-ти януари се проведе Църковен събор на Арменската апостолическа православна църква в България, като Антраник Шакариян събра най-много гласове от присъствалите делегати.

На 23-и януари в Канцеларията на Арменската епархия в България в София Епархийският съвет единодушно му предаде правомощията да представлява Епархията в следващите 3 години.
 
Антраник Шакариян е първият избран председател в историята на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България, който е деятел на общността, живеещ и работещ извън София.

Доверието на общността в национален план г-н Шакариян получи, след като се утвърди в годините като успешен председател на Църковното настоятелство на арменския храм „Сурп Саркис” във Варна и като голям благодетел, подпомагащ активно различни арменски инициативи, не само в родната Варна, но и в страната.