Проверяващи шетат в студа, оглеждат за непочистени тротоари

Благодарим на всички, които почистиха пред домовете и работните си места

Екипи на община Варна и служители на районните администрации правят огледи за непочистени тротоари пред офиси и търговски обекти. "Целта не е да налагаме санкции, а да дадем предписания на хората как заедно да осигурим спокойно придвижване в града. Благодарим на всички, които почистиха пред домовете и работните си места", коментира Николай Няголов, директор на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред".
Лошото време забави планираната подмяна на откраднатите капаци на шахтите, но дейностите по нея ще стартират при първа възможност. Има известни затруднения с работата по сметосъбирането, но се полагат всички усилия за нормализиране на ситуацията, информираха от общината.
Ново изискване към фирмите, ангажирани със снегопочистването, е въвела община Варна – те трябва да предават документите си за извършените дейности до 5 работни дни от подписване на протоколите, с цел по-добра отчетност. Санкции ще бъдат налагани на всяко дружество, за които има констатирана некачествена дейност в документите, изпратени от районните кметове, предупреди кметът Иван Портних.