Районите се отчетоха: Обстановката - овладяна, пътищата са почистени

Мисия Варна

27-01-2014, 16:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зимата във Варна

Варна и ледът: Епизод две

Проблеми с боклука, контейнерите замръзнали

Главните пътни артерии са обработени

От районните кметства и селата в община Варна дадоха отчет за зимната обстановка и предприетите действия за почистване на пътни артерии, подлези, спирки. Обобщена е и информацията какви са били проблемите днес и къде ще се работи през ноща.

Ето и справката по райони:

Всички основни булеварди в район "Одесос" бяха почистени още рано сутринта. Екипи започнаха работа по обработването на спирките, за премахване на ледените висулки на двата автоподлеза, както и за обезопасяване на стъпалата на пешеходните подлези. В момента се чистят малките улички с 3 багера и две малогабаритни машини, обясни Атанас Христов, зам.-кмет на район "Одесос". Заявени са и 5 машини, които се очаква да чистят там, където условията позволяват да влезе техниката. Почистени са входовете на болници, детски градини, онкодиспансера.

Основните булеварди в "Приморски" са почистени, проблем възникна при силно наклонените улици в "Бриз", заледени от ниските температури. Там се наложи ръчно обработване на терена. Продължава почистването на спирките и подлезите в района, както и на малките улички, обяви гл. инж. Калин Илиев от район "Приморски".

В "Аспарухово"нямаше проблеми с градския транспорт. В момента се чисти пред детските градини и училищата, обработен е подходът до онкоболницата. През нощта ще се работи в кварталните улички, макар в района да няма фрапиращи проблеми . Аспарухов мост е под постоянен контрол, съобщи Радослав Коев, зам.-кмет на район "Аспарухово".

Главните пътни артерии в район "Младост" бяха почистени от снега още рано сутринта. Имаше проблеми с достъпа до пунктове за детска храна, но до обяд въпросът бе решен и майките успяха да вземат храна за децата си. С час закъснение започна почистването на автобусните спирки – вместо в 6,30 – в 7,30 ч. Засега остава проблема с малките улички, който ще бъде обект на работа през нощта с малогабаритна техника. Двата неработещи светофара – до Мол Варна и до техникумите, вече работят, съобщи Евгени Дянков, зам.- кмет на район "Младост".

Работата в малките улички във "Владиславово"започна, осигурена е малогабаритна техника. Успяхме да изчистим подходите към домовете на хората от района, които са на хемодиализа, общо 9 на брой. Чистим стъпалата на подлезите и подхода към дома за деца с увреждания "Могилино", заяви Неделчо Михайлов, кмет на район "Владислав Варненчик".

Пътищата за и в Каменар са разчитени, но от снощи в селото няма ток и вода. В момента работят екипи на Енерго Про, надявам се аварията да приключи по-бързо, каза кметът на с. Каменар, Светослав Райков.
Сутринта имаше проблем с почистването в селото, но в момента всичко е нормализирано, заяви Гергана Иванова, кмет на село Казашко.

В Звездица са почистени улиците, по които се движат коли на градския транспорт, очаква се снегорин да чисти останалите улици. Нормално работи детската градина, ще се чисти и около трансформаторите, каза Мара Спирова, кмет на село Звездица. Нормализира се обстановката и в село Константиново.

Основните пътни артерии са почистени, градският транспорт се движи, няма проблем с достъпа до гробищния парк, обяви Демир Георгиев, кмет на село Тополи.

Отчет направиха и от община Девня. С помощта на техника и от девненски фирми всички основни пътни артерии и улици са почистени. Няма бедстващи хора, ток и вода има във всички квартали и селата Кипра и Падина. Спокойно могат да се предвижват хората до общинската болница, поликлиника и хранителните магазини. Продължават аварийно-възтановителните действия в Полимери „АД”. В срок се прехвърля лугата, предстои прехвърлянето на трихлоретана, заяви кмета на Община Девня Атанас Кузев.