Крадец на подаръци скочи в морето, за да избяга

Крими

27-01-2014, 14:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Свидетели осветили с фаровете на автомобилите си района на крайбрежната ивица и след пристигането на полицията злосторникът се предал

36-годишен мъж получи условна присъда за опит на кражба на подаръци. На 17 август миналата година В. Стойчев счупил стъклата на врата и багажник на паркиран автомобил край открит паркинг на плажната алея. Пострадалите собственици на автомобила празнували кръщенето на детето си със свои приятели в заведение. Крадецът видял през стъклото множеството опаковани кутии с подаръци и решил да ги вземе, а после да ги продаде. Счупил двете стъкла и започнал да вади пакетите на земята и да ги струпва край храстите зад автомобила.

Междувременно пострадалите собственици и компанията им напуснали заведението и тръгнали пеша към паркинга, когато забелязали крадеца. Те започнали да го гонят, но той скочил в морето и опитал да се отдалечи с плуване. Свидетели на местопроизшествието осветили с фаровете на автомобилите си района на крайбрежната ивица и вече след пристигането на полицията Стойчев излязъл от водата и се предал.

Присъдата на Стойчев е 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с 3 години изпитателен срок. Осъден е да заплати обезщетение за нанесените имуществени вреди по автомобила.