Мръзнат жителите на шест варненски села (обновена)

Мисия Варна

27-01-2014, 11:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Три детски градини също са без ток, пътят за Константиново вече е отворен

Без ток са селата Каменар и Тополи, за авариите са уведомени екипите на Енерго Про. Проблемът със снегонавяването по пътя за Константиново, заради забавяне на машини от АПИ, вече е отстранен.

Няма проблеми с детските ясли и социалните кухни в Варна, съобщиха от общината. Създава се организация за почистване на района около детската и социалната кухня във "Владиславово".  

Три  детски градини – в Каменар, Тополи и "Аспарухово", са без ток, заради ел. аварии. Заради проблем с водоподаването за детската градина на Златните е осигурена водоноска. Около 30% са малчуганите, заведени от родителите си на детска градина днес.

В СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" има свободни места за настаняване на бездомни хора.

В 14 ч. предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Тогава експерти от РЗИ и РИО на МОН трябва да се произнесат дали ще има грипна ваканция. В зависимост от  решението им и от метеорологичната обстановка до края на деня кметът Иван Портних ще излезе със становище дали вторник ще бъде неучебен ден.

+

Днес, към 11:00 часа, без електричество са общо 46 села, 6 от които са във Варна, 18 в Добрич, 11 в Силистра и 11 в Шумен, съобщиха от Енерго Про. Екипите работят за отстраняване на всички повреди, като се стремят в рамките на деня да възстановят електрозахранването на всички клиенти. Мобилизирана е необходимата специализирана техника. Компанията има готовност, в случай на необходимост, да пренасочи екипи от по-слабо засегнатите райони към местата с най-голям брой поражения върху електрическата мрежа.

Най-честите предизвикателства, с които се справят екипите, са непроходимите пътища, паднали клони и заледявания. На места те достигат авариралите съоръжения със съдействието на общините. Компанията поддържа постоянна връзка с Гражданска защита към областните администрации и общините.

17 ч.

Без електричество продължават да бъдат 6 села, от които 2 са на територията на област Варна и 4 в област Добрич. Екипите продължават да работят до окончателното отстраняване на всички аварии. В случай, че не последва ново влошаване на обстановката, очакванията са, че до края на деня електрозахранването на всички населени места ще бъде възстановено.