Македония ни води по "бирен стандарт"

Новините

27-01-2014, 06:16

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Абсолютен лидер е Белгия, където, дори да си на социалното дъно, това стига да удариш 1028 бири месечно

Бирена карта на стандарта на живот в Европа е хит в интернет, след като бе пусната от сайта imgur.com.

От нея излиза - както си и знаем, че България е на опашката по показателя: За колко бири ви стига минималната работна заплата. При нас бройката е 177, а в съседна Румъния - с една по-малко.

Интересно е, че в държави като Македония джобовете може и да не са по-пълни, но хладилникът е. Там парите ви стигат за 196 бутилки еликсир, в Сърбия - за 186, а в Албания - за цели 216. Гърците, които все ги жалим, също ни казват високомерно "Яссу!" с 227 бири.

Създателите се базират на цените, които бираджии публикуват в сайта pintprice.com. Ако се съди по България, те смятат усреднена цена на пивото не от хипермаркети и промоции, а по заведенията - около 2 лв. в нашия случай.

Има няколко държави, за които се отбелязва, че няма данни, или просто няма минимална работна заплата - Италия, Швейцария, Австрия и скандинавските, но те надали ще са на "по-жадно" дередже от нас... За Германия е пресметнато на база очакванията страната да въведе минимална заплата от догодина.

Абсолютен лидер е Белгия, където, дори да си на социалното дъно, това стига да удариш 1028 бири месечно. Пълна скръб са грузинците с едва 36 бутилки пиво.