От 50 до 500 лева глоба за лед по тротоара, проверките тръгват от утре

От общината призовават гражданите да почистят от леда тротоарите пред жилищата и офисите си, за да няма пострадали минувачи

Проверки дали гражданите са почистили тротоарите пред жилищата и офисите си започва общинската администрация. От общината призовават гражданите, собствениците и ползватели на търговски обекти и офиси да почистват от леда тротоарите пред жилищните и търговските сгради с цел безопасно придвижване на пешеходците. Проверките за спазването на това задължение, вменено с Наредбата за обществения ред започват от утре - 27 януари. 

Сpoред Наредбата за обществения ред в община Варна, задължение на председателите на управителните съвети на етажната собственост, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти е да полагат необходимите грижи по отстраняване на снега и леда върху тротоарните площи пред обектите им, както и прилежащите части. Гражданите, които не спазват наредбата ще бъдат глобявани. Глобите са от 50 до 500 лева.

Всичко за зимната обстановка във Варна вижте ТУК