Решено: Утре няма да се учи във Варна

Мисия Варна

26-01-2014, 16:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре без училище във Варна?

Детските градини и ясли продължават да работят

Заради непредвидените и извънредни обстоятелства в града, предизвикани от метеорологичната обстановка и с оглед на провеждане на заседание на Областна комисия за борба с грипа и остри респираторни заболявания на 27 януари няма да се учи. Кметът Иван Портних издаде заповед, с която разпорежда понеделник да бъде неучебен ден за учениците в община Варна.

Както Varnautre.bg вече писа в 16 часа започна заседанието на оперативния щаб в общината. На него началникът на Регионалният инспекторат по образование Венцеслава Генова не е присъствала, но предварително е дала положително становище за "ледената" ваканция

Очаква се тази вечер отново да вали. При това дъжд, тъй като температурите леко ще се повишат. Призори водата отново ще замръзне и ситуацията ще е още по-сериозна от днешната, в която лед скова града и стотици клони се стовариха по улиците. 

Детските градини и ясли продължават да работят, като от общината препоръчват на родителите при възможност да оставят децата си вкъщи.

В понеделник предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, след което ще стане ясно дали във Варна ще има грипна ваканция.

Правомощия да обяви грипна епидемия има директорът на РЗИ – Варна. При отсъствието на 30% и повече на учениците от учебни занятия, директорите на учебните заведения на територията на съответната община уведомяват директора на РЗИ- Варна и Регионалния инспекторат по образование-Варна за това.

На основание Методично указание на Министерството на здравеопазването за борба с грипа и острите респираторни заболявания директорът на РЗИ - Варна предлага на началника на РИО-Варна да се преустановят учебните занятия в съответното учебно заведение, за което е уведомен по надлежния ред.