25 машини хвърлят луга и пясък из Варна

Градският транспорт функционира нормално

17 машини обработват заледените пътища във Варна, съобщиха от общината. Снегопочистващите фирми са в готовност при нужда да увеличат броя на машините, обработващи пътищата във Варна. В момента 8 от колите работят на територията на район "Младост", 5 – в район "Владиславово" и по 4 в останалите райони. Заледените улици се обработват с луга, а дежурни екипи на общината и на пожарната работят по сигнали за опасни дървета, като предстои извозване на отрязаните клони. Градският транспорт функционира нормално. Работи се по премахване на леда от тролейбусните жици, като вместо с тролейбуси, пътниците по тези линии се превозват с автобуси.

От общината призовават гражданите, собствениците и ползватели на търговски обекти и офиси да почистват от леда тротоарите пред жилищните и търговските сгради с цел безопасно придвижване на пешеходците. От утре започват и проверки за спазването на това задължение, вменено с Наредбата за обществения ред.

Много шофьори днес предпочетоха да снимат замръзналите си коли, вместо да изпробват уменията си с тях върху ледената пъралка. 

Още за зимната обстановка във Варна четете ТУК