Черно море разгроми Калиакра в първата си контрола за 2014 г.

Юноша бележи за представителния тим на моряците за 4:0

Черно море разгроми Калиакра в първата си контролна среща за годината. Двубоят, който се игра в три полувремена от по 30 минути и при проливен дъжд на отлично подготвения терен на стадион „Младост”, завърши при резултат 4:0 за моряците. Попаденията за „моряците” реализираха Мишо Венков, Бакари, Стенли Окоро и юношата Валентин Йосков.

Наставникът на варненци Георги Иванов пусна в игра цели 7 юноши от школата, които тренират с мъжкия отбор от началото на зимната подготовка. За сметка на това участие в мача не взеха Дани Георгиев и Живко Атанасов, който има леки здравословни проблеми.

Мачът започна под диктовката на домакините и в 11-ата минута Бекир Расим центрира от корнер, Жоро Божилов отклони топката с глава към Мишо Венков, който на втора греда засече с плонж, но вратарят на Калиакра изби. 17 минути по-късно варненци повториха упражнението, но този път имаха успех. Расим центрира отново от корнер, Кирил Котев отклони с глава към Мишо Венков на втора греда, който с крак стреля в близкия ъгъл и откри резултата. Преди това удари на Божилов и Коконов не намериха целта.

През втората част момчетата на Гонзо пак доминираха и закономерно стигнаха до втори гол. В 52-ата минута Стенли Окоро проби по десния фланг и подаде топката по земя към Бакари, който реализира за 2:0. Гостите пък не успяха да застрашат вратата на „Морето” и се отличиха само с един удар от пряк свободен на Янислав Иванов, който отиде високо над напречната греда на Китанов.

В 70-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Калиакра топката стигна до Окоро и неговият удар се спря в левия страничен стълб. Девет минути по-късно юношата Мартин Костадинов центрира отляво и намери Окоро, който не сгреши и покачи на 3:0. В 90-ата минута името си сред голмайсторите записа и юношата Валентин Йосков. 15-годишният нападател се възползва от грешка на защитник на каварненци и отблизо оформи крайния резултат - 4:0.

Статистика

Черно море - Калиакра 4:0

Голмайстори: 1:0 М. Венков (28); 2:0 Бакари (52); 3:0 Окоро (79); 4:0 Йосков (90)

Черно море: Китанов, С. Александров, Котев, Сталев, М. Венков, Йовчев, Паланков, Цанков, Расим, Коконов, Божилов (Дашев, Станчев, Бергонси, Бакари, Пешков, Минков, Ат. Петров, Костадинов, Йосков, Окоро, Попов, П. Петров)

Калиакра: Д. Илиев, Н. Илиев, Л. Венков, Ив. Петков, Иванов, Пл. Кожухаров, Райчев, Василев, Яшар, М. Минков, Бонев (Марков, Христов, Янков, Хр. Кожухаров, Андонов, Димитров, Кичуков)

Съдия: Иван Кирилов (Варна)

Стадион: „Младост”, Варна

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!