Пиян варненец счупи с тухла "буркана" на патрулка

Крими

23-01-2014, 16:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

34-годишният хулиган отнесе 250 лева глоба

Млад варненец отнесе глоба, след като вчера, почерпен метна тухла по патрулка. Районен съд - Варна наложи глоба от 250 лева на 34-годишния Б. Христов за проява на дребно хулиганство.

На 22 януари,около 15:50 часа на кръстовището на улиците "Акад. Курчатов" и "Ботевградски проход", младият мъж ударил с тухла по лампа за светлинна сигнализация, монтирана на полицейски патрулен автомобил. От удара полицейският "буркан" е унищожен. Деянието е извършено в нетрезво състояние.  По отношение на самите полицейски служители нарушителят не проявил агресия или съпротива.

Днес нарушителят в съдебна зала изрази съжаление и обясни постъпката си като инцидентна проява, извършена под влияние на значителното количество употребен алкохол. Съдът прие, че деянието представлява административно нарушение по чл.1 от Указ за борба с дребното хулиганство и наложи на нарушителя административно наказание – глоба в размер на 250 лв..

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжния съд е насрочено за 28 януари от 13 часа.