Искат грипна ваканция в ОУ "Арабаджиев", в Руското всеки трети учител е болен

Животът

23-01-2014, 11:06

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипът остави варненско школо без учители

Грипът е повалил най-много деца в градините "Палечко", "Светулка”, "Незабравка" и "Христо Ботев"

ОУ "Константин Арабаджиев" е първото училище във Варна, в което вероятно ще бъде обявена грипна ваканция. Ръководството е внесло искане за разпускане на учениците. Заболяваемостта на децата там е 37-38%, коментира пред Дарик Варна шефът на образователната дирекция в общината Лилия Христова. Много от учителите в "Арабаджиев" също са болни, научи Varnautre.bg. От седмица вторите класове учели в слети паралелки, тъй като не достигали преподаватели. 
В останалите училища града заболеваемостта също нараства, но не е достигнала до критичните нива. Само училище "Любен Каравелов" се доближава до 30-те процента, при които може да се обяви ваканция. Най-малко болни ученици има в Математическата гимназия, училищата "Стефан Караджа" и "Черноризец Храбър".
Както Varnautre.bg вече писа в Руското училище повече от 30% от учителите са болни. "Днес ще се съберем с представители на Регионалния инспекторат по образованието и Регионалната здравна инспекция, за да обсъдим ситуацията, защото в подобни случаи е трудно да се осигури резервен вариант", коментира още Христова.
От думите й стана ясно, че в детските градини заболевамостта е по-висока и се движи около 24 %. Грипът е повалил най-много деца в "Палечко", "Светулка", "Незабравка" и "Христо Ботев".