Варна град на "Кока-Кола" ли е ?

Мисия Варна

21-01-2014, 17:14

Снимка:

aerofilms.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Не купувам от Lafka" се завъртя във Фейсбук

Lafka цъфна върху велоалея

Схемата за бараките остава почти същата

Всички рекламни пана и табели да бъдат проверени от общинската администрация, поиска днес общинският съветник Николай Недков по време на заседание на постоянната комисия по търговия, реклама и туризъм. Той обърна внимание върху рекламата на газираната напитка върху сградата на ДНФ и попита плаща ли някой за нея и нужно ли е да е на такова централно място, като завърши с риторичния въпрос:  "Варна да не е град на "Кока-Кола"?".

Преди това Недков изказа недоволството си от това, че общинската администрация не е изпълнила три решения на местния парламент. Още преди година съветниците поискали справка за тарифите за тротоарното право, както и нямало движение по предложението му външната реклама да бъде поета от общинско предприятие, вместо от отдел в администрацията.

Преди месец пък, съветниците установиха, че не знаят кой и как е разположил lafkite из града и поискаха за това информация от съответната дирекция, но още не са я получили.

Друго предложение дойде от oбщинския съветник Андрей Василев, който настоя да бъдат проверени всички места в града и най-вече тези около пазарите, но извън тяхната територия, където се продават плодове и зеленчуци на открито. Повод за това стана споделеното от него наблюдение, че на улица съседна на пазар "Чаталджа", има сергия за плодове и зеленчуци на самия тротоар. Тя пречила на движението, стоката се покривала с брезент през нощта и върху нея спели котки и кучета.

Без други забележки, общинските съветници, които едва успяха да съберат кворум от 5 души, гласуваха схемите за разполагане на временни, преместваеми търговски обекти на територията на петте района. Никой от тях обаче не постави въпроса за многобройните бараки, изникнали в тревни площи, в това число и тези за горнооряховска скара, активно обсъждани в социалните мрежи.

Допълнение към наредбата за рекламните съоръжения, е предложил кметът Иван Портних, научи "Варна утре". Според проекта за решение публикуван на страницата на общината, в наредбата ще бъдат добавени още 15-тина позиции върху които се забранява лепенето и поставянето на рекламни материали, в това число по дървета, стълбове, стени и спирки.

В момента забраната е в сила по силата на заповед издадена от Иван Портних през август миналата година. Същата сега предстои да влезе в нормативните документи на Общинския съвет. Междувременно съветниците днес решиха комисия да провери или да установи как варненци масово не спазват заповедта и лепят флаери, плакати и стикери където им падне.