Варненци поискаха промени в закона за стажа на моряците

Близки на моряците от "Хера" се срещнаха с депутата от ГЕРБ Пламен Манушев

Да се инициират законодателни промени, които да позволят да се признава стажът на моряците на военните кораби. За това настояха граждани, които поставиха проблема пред депутата Пламен Манушев. Вицеадмиралът е бивш командир на ВМС и бивш заместник-началник на отбраната в Министерството на отбраната.


Сред хората, потърсили съдействието на народния представител от ГЕРБ, бе и бащата на моряк от кораба „Хера”. На 13 февруари се навършват 10 години от потъването на българския кораб край Босфора, а мистерията около инцидента подхранва надеждите на скърбящите родители, че синовете им са все още живи.  

В приемния ден на депутата бе обсъдена и необходимостта от мерки, за да бъде ограничено траленето на морското дъно за улов на рапани. „За да замаскират действията си, ловците на рапани обличат водолазни костюми, и в случай, че бъдат засечени, се представят за водолази. Този тип улов обаче нарушава екологичното равновесие”, възроптаха варненци.

В приемната беше поставен въпросът за паркирането по тротоарите. Масовостта на явлението предполагала законодателни мерки, заявиха съгражданите ни пред Манушев.

Контролът над работодателите да бъде затегнат драстично, заради некоректното поведение на много от тях. Неплащането на осигуровки, закъснение на заплати, ненормирано работно време и други проблеми са били предмет на разговор между потърпевши и депутата от ГЕРБ.