Оперетната звезда Добрина Икономова във „Веселета вдовица” на 23 януари

Варна Лайф

18-01-2014, 15:48

Автор:

varnaUtre

Всичко от Автора

Повече от 20 г. певицата е на върха

Звездата на Музикалния театър „Стефан Македонски” Добрина Икономова в ролята на Хана Главари ще пренесе на 23 януари от 18 часа зрителите в света на оперетата. Те ще се насладят на вълнуващата музика, красивите костюми и ярките солисти във „Веселата вдовица” от Франц Лехар. Добрина Икономова завършва НМА “ Панчо Владигеров” в класа на проф. Ирена Бръмбарова през 1993 г. През 1994 г. дебютира на сцената на ДМБЦ „Стефан Македонски” в “Царицата на чардаша“ и на Бургаската опера в ролята на Виолета в “Травиата”. Изборът е труден, но Добрина избира оперетата. И така вече почти 20 години тя е на върха – участва във всички постановки и турнета на Музикалния театър в България и в чужбина – Германия, Швейцария, Холандия, Япония.
Носител е на първа награда от конкурса “Христо Бръмбаров” и на специалната награда за “Калманов” изпълнител. Носител е на “Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Образът на Граф Данило ще пресъздаде солистът на Държавна опера Варна Валерий Георгиев. Като Нйегуш, от когото зависят немалко събития във «Веселата вдовица», ще видим известния с комедийния си талант актьор от Драматичен театър «Стоян Бъчваров» Пламен Георгиев. Кокетните гризетки от балета също няма да забравят да внесат своята доза настроение в оперетната вечер, която ще направлява диригентът на Старозагорската опера Красимир Къшев.