Дилър на марихуана и амфети остава зад решетките

Крими

17-01-2014, 15:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

33 годишният варненец е привлечен като обвиняем за две тежки умишлени престъпления

Най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" бе наложена днес от състав на окръжния съд на Антон Дим., разследван за разпространение на марихуана и амфетамини, както и за притежанието на такава дрога, предназначена за наркопазара, съобщиха от пресслужбата на съда. 33 годишният варненец е привлечен като обвиняем за две тежки умишлени престъпления по досъдебно производство на II РУП във Варна.

На 15 януари тази година безработният Антон разпространил на друго лице близо 50 грама канабис и 39,6 грама амфетамини, а на следващия ден държал, за да продава 138,33 грама марихуана и 397,65 грама амфетамини. Дрогата била открита при обиска и претърсването на дома, в който живее.

За да определи първоначалния арест за обвиняемия, ВОС се съобрази със събраните в хода на разследването материали, вещества и показанията на свидетели. Преценката им обосновава по несъмнен начин предположението, че младият мъж е автор на престъпленията, за които се разследва. Съдът се съобрази и с представената в днешното съдебно заседание справка за висящо досъдебно производство, което се води спрямо Антон в III РУП във Варна и то за идентично престъпление - притежание на забранени от закона вещества. Това обстоятелство води съда до извода, че ако е с по-лека мярка за процесуална принуда обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. 

 Антон Дим. може да обжалва днешното определение на ВОС на 28 януари 2014 година, от 10,00 часа пред Апелативен съд Варна.      

 

 

Г