Областният: Готов съм на диалог с кмета

Иван Великов действал единствено от позицията на закона, като е върнал забраната за коли в Морската и сесията

"Категорично не приемам обвиненията на варненски депутати от ГЕРБ и кмета на града Иван Портних, разпространени в публичното пространство",  твърди днес в официално съобщение  областният управител на Варна Иван Великов.

Както нееднократно съм подчертавал, във всичките си действия съм се ръководил само и единствено от позицията на закона и интересите на варненци и жителите на областта. Това е и функцията, която по закон трябва да изпълнява областният управител.

Прави впечатление, че с някои свои актове в разрез с нормативната уредба, Общинският съвет и кметът на града съзнателно прокарват популистки решения, които „лошият“ областен управител по закон е длъжен да отмени. Тази елементарна практика за извличане на евтини политически дивиденти е видна за обществото.

И при връщането на сесията на Общинския съвет, проведена в нарушение на правните норми и принципа за прозрачност, и при отмяната на популистката кметска забрана за движение на автомобили в местността „Салтанат“, единственият ми мотив е бил върховенството на закона. Това е начинът да бъдат гарантирани правата и интересите на гражданите, защото живеем в правова държава.

Уверявам жителите на Варна и Варненска област, че ще продължа да работя за тях по същия начин и няма да допусна компромис с техните интереси и права. Въпреки политическите ни различия с кмета на Варна, аз съм готов за диалог по всички важни за града ни теми, в името на просперитета на морската столица.