Дъщерята на борсов спекулант разобличи "Вълкът от Уолстрийт"

Парите

17-01-2014, 08:59

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бащата на Кристина Том Праусалис е участвал в измамни инвестиционни схеми в САЩ също като главния герой на лентата Джордан Белфорт, изигран от Леонардо ди Каприо

Една от жертвите на истинските финансови "вълци на Уолстрийт” Кристина Макдауъл написа отворено писмо до създателите на хитовия филм "Вълкът на Уолстрийт”, който е на голям екран и в България. Тя разказва личната си история, свързана с тежки семейни моменти и крайна бедност, заради финансовите спекулации на баща й.

"Съжалявам, че ще бъда лошият вестоносец, скъпи крале на Холивуд, но сте се подвели”, започва тя. В писмото си Кристина разказва, че се е наложило на 18 години да смени името си, защото баща й, който бил спекулативен финансист, се опитал "да открадне самоличността й” и изтеглил огромен кредит на нейно име. Това е само черешката на тортата в дълъг, откровен текст, изпълнен с огорчение. Той е публикуван онлайн в LA Weekly.
Бащата на Кристина Том Праусалис е участвал в измамни инвестиционни схеми в САЩ също като главния герой на лентата Джордан Белфорт, изигран от Леонардо ди Каприо. Той е използвал името на дъщеря си в система за пране на пари, като накрая й "завещал" дългове от 100 000 долара. След като попада в затвора за финансови измами, семейството му се разпада.

"И така, Марти и Лео, докато се ровите из угощения в пресата и очаквате с нетърпение сезона на наградите, нека ви кажа истината. Какво се случи на майка ми, мен и двете ми сестри", пише младата жена. Тя не е съгласна с подхода на Скорсезе и Ди Каприо да показват спекулантите на Уолстрийт като дяволити пирати на финансовия свят, красиви и секси. Според нея всъщност те са били най-вече нечестни хора и мошеници, които са изиграли роля в процес на осакатяване на американската икономика и са обрекли американските граждани на финансова разруха.

"Ето и проблемът. Вие, хора, сте опасни. Филмът ви е безразсъден опит на преструвка, че тези схеми са забавни, дори докато страната се върти около друг епизод от скандали на Уолстрийт. Искаме да се загубим в какво? Харесват ли им на прочутите финансисти секс сцените или кокаиновите гуляи? Хайде де, знаем истината! Този вид поведение свали Америка на колене. И в същото време вие го издигате на пиедестал. Вие, които се наричате либерали?”, коментира Кристина.

Тя споделя, как в деня, в който баща й е трябвало да се предаде, за да попадне зад решетките, лично го закарала с автомобила им. Майка й тогава се била заключила в банята на дома им, "повръщайки", в силен стрес и отчаяние. Когато се прибрала, Кристина изслушала вкъщи множество телефонни обаждания от кредитори и адвокати, които я заплашвали, че ще я съдят заради дълговете, които баща й й е завещал. "Той ме остави, но така и не ми каза за тях", казва Кристина.

След като всички тези задължения били ликвидирани от банковите сметки на Wells Fergo, нещата се влошили. По-малката й сестра избягала от вкъщи на 17-годишна възраст и трудно завършила училище в Тексас. Самата Кристина две години преподавала сърф и засрамено крадяла храни като салам от хладилниците на гаджетата си посреднощ, за да се изхранва. Преживяла всичко това, след като била отгледана от баща с частен самолет.
По последни нейни сведения днес баща й работи за правителството на Албания. Според слухове, се е оженил повторно за 30-годишна албанска преводачка, споделя още Кристина.

"А ето го и истински болезненият удар. Аз му вявах. Аз вярвах на баща си за всичко, което той ми казваше. Вярвах, че правителството е виновно, че отива в затвора и изоставя малката си принцеса. Вярвах, че вината е твоя, Джордан Белфорд. Вярвах, че като е вземал всички тези кредитни карти на мое име, баща ми се е опитвал да ме спаси. Повярвах му, когато излезе на свобода и каза, че всичко ще бъде наред. Вярвах му, докато той не опита да направи същото нещо отново и отново, дори с риска да ме арестуват. (Тази история пазя за мемоарите си)", разказва още тя, съобщава Manager