Закритият "Приморски" отваря през февруари

Спорт

16-01-2014, 15:55

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандални нарушения в европроектите откри кметът

Най-после оправиха батака със строителните книжа

Закритият басейн "Приморски" най-после ще заработи. Сагата с нередовните строителни книжа, която новата кметска администрация завари през юли, вече е към своя край и съоръжението ще може да влезе в експлоатация.

Откриването басейна се очаква за средата на следващия месец, анонсира зам.-кметът Христо Иванов.

До 2 седмици окончателно ще са готови документите на сградата, които трябваше да отговарят на промените в първоначалния проект, направени по време на самото строителство. В момента те са предоставени за одобрение на гл. архитект Петър Йорданов.

Закритият басейн "Приморски" е част от „тежко наследство“, което Портних получи от предшественика си Кирил Йорданов. За заварените нарушения тук още през август той обясни: „Оказа се, че обектът е завършен, а няма възлагателно писмо за строителен надзор. В хода на строителството са настанали промени. В началото басейнът не се е вписвал в контура на петното, предвидено за строителство. Мога да дам много примери като този за несъответствия между проект и реализация“.

Изграждането на покрития басейн започна в края на февруари миналата година. Срокът за изпълнение на обекта беше 6 месеца. Строителните работи на стойност 2,493 млн. без ДДС бяха възложени на „Аква гарант", а финансирането беше осигурено от общинския бюджет. Новият басейн разполага с 6 коридора, дълги по 25 метра, две трибуни, 320 седящи места за зрители и фоайе за правостоящи. Спортното съоръжение ще разполага със съблекални, бани и всички необходими санитарни помещения. Със завършването му окончателно ще приключи проектът за реконструкция и модернизация на комплекс "Приморски", който вече ще разполага с общо 3 басейна.