Яхти - мечти

Ако спечелите джакпота от тотото (но не в България), смело можете да го похарчите за покупка на разкошна яхта

Освен лукса, който предлагат в интериора си, яхтите на външен вид са едни невероятни дизайнерски изпълнения, които спокойно можем да включим в списъка с желанията си.

Тропически райски остров.

Това е проект на британската компания Yacht Island Designs. На яхтата се намират четири луксозни каюти и невероятно разкошен апартамент за собствениците, който е вграден в имитация на вулкан. Кинозала, библиотека, зала за игри, фитнесзала, сауна - тук има абсолютно всичко. На главната палуба се намира басейн, къща за гости и бар под открито небе. Възхитителен водопад се получава от извиращата от върха на вулкана вода, вливаща се в басейна на палубата.

Най-голямата яхта със слънчеви батерии.

Компанията Planet Sola е създала уникалната яхта Turanor с вградени по цялата палуба слънчеви батерии. Теглото на яхтата е осем и половина тона и благодарение на литиево-йонните си батерии, които задържат слънчевата енергия, може да плава цели три дни. Дори и през нощта.

Яхта - космически кораб

Футуристичното превозно средство не е никак евтино - цели 15 милиона долара.
Adastra е с дължина 42 метра и освен множеството съвременни екстри, ключовата функция е, че може да бъде управлявана с помощта на IPad. Строителството на бижуто е продължило повече от 5 години.

Най-дългата частна яхта в света

Освен най-дълга, яхтата Eclipse е и най-скъпата с цената си от 800 милиона долара. Разбира се, че става дума за яхтата на руския милиардер Роман Абрамович. На борда  й има две вертолетни площадки, 24 каюти за гости, два басейна, няколко джакузита и дискотека. Три по-малки лодки и мини подводница способна да се потопи до 50 метра, могат да предложат незабравими удоволствия и зад борда на този малък кораб.

Съвременен дом на вода

Компанията X-Architects пък е създала уникален проект за къща във водата. Размерите на "жилището" е 20 на 6,7 метра. На горната палуба се намират кухня, гостна и столова. На долната си палуба са приютени спални, баня с вана и кабината за управление. На покрива е разположена тераса, която може да се използва и за слънчеви бани, а излаза до нея е по вита вътрешна стълба. Интериора представлява смес от меки пастелни тонове и съвременни мебели. Осветлението през нощта прави този дом още по-поразителен.

Супер яхта

Alloy Yahcts Vertigo 220 Superyacht е дело на архитекта Филип Бранд. За 67-метровата платноходна яхта може да се каже само едно - тя просто изглежда разкошно от носа до кърмата.

Oculus - ярък пример за разкош

Oculus е 76-метрова, уникално разкошна яхта, разработена от компанията Schopfer yachts LLC. С вида си тя наподобява силуета на огромна океанска риба. Под палубата й могат да пребивават до 12 души, настанени в съвременни каюти, които също се отличават с футуристичен дизайн. Ресторанта на борда е на две нива с асансьор, а апартамента на собствените е изпълнен с подобоващ за яхтата вкус.

Яхта - остров

Немската компания ORSOS Island е разработила проект за уникална яхта във вид на остров. На площ от 929 квадратни метра са разположени разкошни апартаменти, гостна, кухня, ресторант и даже кинозала. Дори цената не е много висока за такава красота - "само" 4,6 милиона долара.

Кораб - град

Ако сте творческа натура, която търси как да излезе от рамките на нормалното и ви е тясно на земята, можете да посетите плаващия град на компанията Blueseed.
Създателят му Питър Тил е вложил в начинанието крупна сума пари, като стремежа му е да създаде офшорна зона във водата, която да изглежда като истински град. Проектът ще е разположен до бреговете на Калифорния, като за клиенти смята да привлича (срещу "скромните" 1600 долара на месец) млади специалисти от Силиконовата долина, намираща се на няколко минути път.