Първанов е воден от лични амбиции, смята Георги Пирински

Новините

15-01-2014, 09:22

Снимка:

Emaxpress

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Войната в БСП набира скорост

Георги Първанов и компания са водени от лични амбиции. Той трябваше да постави въпросите и проблемите вътре в БСП, а не да тръгва срещу партията. В предизборната ситуация, в която се намираме, не е момента да се водят вътрешнопартийни борби.

Това каза Георги Пирински, който е част от ръководството на БСП, в сутрешния блок на „Нова телевизия.

Пирински отказа да отговори по същество на тежките обвинения на Георги Първановсрещу БСП, а именно че социалистическата партия е в тежка криза, че е марионетна на задкулисни кръгове и интереси и че ръководството й е зависимо.

Според Пирински от всичко това губещо било българското общество и българските граждани.

По думите му България се готвела за избори за Европейски парламент и била изправена пред необходимостта да избере 17 евродепутати. И от това кого ще изберат гражданите, зависело какви ще са ползите за България от работата на парламентаристите в ЕП. Българските избиратели заслужавали сериозна дискусия по тези въпроси.

На постоянните настоявания на водещите на предаването Пирински да защити ръководството на БСП, той не отговаряше директно, а отваряше странични и несъществени за въпроса теми. Кулминацията на така случилото се интервю беше, че водещата Анна Цолова накрая на интервюто запита Пирински, дали е видял смисъл от провеждането на разговора./News.bg/