Как дебелакът Майк Уодби се превърна във фитнес инструктор

Мъж доказа, че с воля може да се постигне всичко и свали 115 кг за 18 месеца

В съвременния свят, където има толкова много съблазни във вид на фаст фууд, захарни изделия и алкохол, наднорменото тегло е често срещано.

Има дори хора, които съвсем целенасочено пълнеят, като американката Сюзън Емън, която си е поставила за цел до 40-кои хора обаче, наднорменото тегло им носи само беди и те се опитват по всякакви начини да свалят килограмите си.

Англичанинът Майк Уодби е блестящ пример за успех в тази сфера. Мъжът, който на 29 години тежал цели 209 килограма, показал невероятна воля и в резултат за 18 месеца свалил 115 килограма.

Проблемите му с теглото започнали още в младежките му години и когато навършил 21, той тежал вече 140 килограма. Въпреки че се занимавал с физически труд, на Майк не му се отдало да задържи теглото си и то продължило да расте. В един момент той натежал толкова, че просто физически не можел да изпълнява задълженията си.

Изгубил надежда, че някога ще може да си намери работа, младежът практически спрял да излиза от вкъщи, продължавайки да се храни с това, каквото готвела майка му и давел болката си в алкохол. Той признава, че алкохолът е една от причините за надебеляването му, като за него изпиването на бутилка уиски и 6 бутилки бира било нормално действие всяка вечер.
Майк станал асоциален, хората не просто не искали да общуват с него, но и съвсем откровено изразявали презрението си към състоянието му. У него се появили мисли за самоубийство и дори направил неуспешен опит да сложи край на живота си.

Една вечер, докато бил в някакъв бар, до него се приближило момиче и го помолило да напусне заведението. На въпроса защо да го прави, момичето казало, че видът му кара нея и компанията й да се чувстват зле.  Точно този момент станал преломен в неговия живот. Той разбрал, че просто повече не иска да бъде за посмешище и започнал сериозна работа върху себе си.

"Всяка тренировка в залата завършваше с това, че аз свалях мократа си тениска с размер XXXXL и с отвращение гледах на огромния си висящ корем. Въпреки това, след всеки емоционален срив, просто се взимах в ръце и продължавах работа"  казва младият мъж.

След 18 месеца на тежки тренировки, правилно хранене и пълен отказ от алкохол, Майк свалил теглото си до такова, за каквото по-рано не можел и да мечтае. Това обаче не било достатъчно, защото висящата му кожа не можела да изчезне от самосебе си. Чак след пластична операция по отстраняването й, Уодби почувствал, че той наистина е успял да се промени.

Неувереният, срамежлив и затворен в себе си Майк, вече не съществувал. На негово място се появил фитнес инструктор с прякор "Мистър Мускул", който си има вече много приятели и дори момиче до себе си.

Решението да стане треньор било продиктувано единствено от желанието му да помага на хора с подобни проблеми. Точно в това е и истината - не в някакво вълшебно хапче, което ще ви накара да отслабнете, а в силната воля, правилното хранене и спорта.