Варна се хвали с Тол Шипс в Щутгарт

За девети път Община Варна и регионът участват в най-големия международен туристически панаир в Германия и Европа

Изложението се провежда тази седмица (11-19 януари) и се очаква да привлече над 230 000 посетители. Панаирът съвпада и с актуалните намаления, които турооператорите предлагат до края на месеца. Българското Черноморие е широко представено в каталозите на всички големи и средни туроператори.

Освен за почивка, интерес има и към круизните пътувания, които имат престой в града.
Регатата "Тол Шипс", на която морската столица ще бъде домакин в периода 30 април - 3 май предизвиква голям интерес сред участниците в туристическата борса.

На втория ден от изложението, туристически анализ предложи проф. д-р Мартин Ломан - анализатор към университета в Кил, в който анализ участие взеха и представителите на община Варна. Изводите в доклада са били, че прогнозите са оптимистични и се очаква ръст в продажбите за предстоящия сезон.

През ноември Варна презентира кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019 г. на международния панаир в Лайпциг. Същия месец туристическият офис на общината участва в професионалното "Road Show", проведено в 10 града на Германия.

В Дрезден пък Варна представи своя туристически продукт на презентацията на Der Touristik. С това изложението става поредния ангажимент, който общината изпълнява за развитието на туризма в региона.