Протест срещу Волен Сидеров в сряда във Варна

Организаторите настояват за отнемане на имунитета и бърз съд

Протест срещу толерантността на институциите към хулиганските прояви на Волен Сидеров oрганизрат група активни краждани. Те с направили за целта група във Фейсбук, наречена "Варна срещу безобразията на Волен". 

Искането на протестиращите е незабавно сваляне на имунитета на депутати от Атака, замесените в инцидента на летище Варна, както и бърз и обективен съд.

"Искам да изразим възмущението си срещу опита на кадри на партия "Атака" да се поставят над закона и да проявяват агресия към граждани и към служители на реда. Протестът ни е породен и опасението, че съдебният процес срещу виновните може лесно бъде потулен и забравен, както това се случвало с многобройните предишни хулигански прояви на г-н Сидеров. Протестът ни е надпартиен, израз на гражданската ни ангажираност и се организира в социалните мрежи", написа до varna.utre.bg, Даниел Димитов който е един от организторите.

До момента в групата във Фейсбук 80 души са потвърдили, че ще участват в протеста, насрочен за сряда - 15 януари, от 18 часа пред сградата на Община Варна.