Каменарски тарикат продаде чужд микробус няколко пъти

Крими

13-01-2014, 16:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Далавераджията ще лежи година и девет месеца

М. Христов от Каменар ще лежи в затвора година и девет месеца заради продажба на чужд автомобил. През август 2012 година 37-годишният мъж помолил свой семеен приятел от Добрич да му услужи за 1-2 седмици с микробус "Мерцедес". Имал идея да превозва работници и да припечелва от транспортни дейности, след което да го върне. Христов получил ключовете за колата заедно с големия и малкия талон. Около седмица подсъдимият извършвал превоз с чуждия автомобил, но нямал пари и решил да продаде микробуса без знанието на собственика.

Срещу 1200 лева той предал ключовете и малкия талон на мъж от Каменар като уверил, че няма да има проблеми със собственика по регистрационен талон. Само за броени дни владението на микробуса било предоставено на друго лице, като подсъдимият за 50 лева дал и големия талон на колата. После микробусът сменил няколко притежатели, като едва след обявяването му за общодържавно издирване бил открит при полицейска проверка в окръг Смолян през януари 2013 год. 

М. Христов има предходна съдимост. За конкретното присвояване съдът му наложи наказание от 1 година и 6 месеца затвор при първоначален строг режим. Освен това, съдът приведе в изпълнение и наказание от още 3 месеца лишаване от свобода, наложени на Христов с предходна присъда за шофиране след употреба на алкохол. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.