23-годишен студент обявен за национално издирване

Крими

13-01-2014, 09:39

Снимка:

btvnews.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Изчезнал е на 30 декември от дома си във врачанското село Зверино

23-годишният Деян Данов е обявен за национално издирване. Студентът е в неизвестност от 30 декември. До момента нито близките, нито приятелите му имат връзка с него. Молбата им е, който знае нещо за Деян, да помогне, съобщи bTV. Деян e напуснал дома си във врачанското село Зверино ден преди Нова година и оттогава от него няма следа.

На 30-ти сутринта за последно разговаряхме, не ми каза нищо - къде отива, като се прибрах на обяд, го нямаше, изключен телефон, оттогава до днес не знаем къде е”, обясни майката на Деян Латинка Данова.

23-годишният младеж е студент първа година в Техническия университет. В деня на изчезването хора от селото го видели да си купува кафе, а после да се навърта около ж.п. гарата. Оставил е личната си карта вкъщи, не е взел багаж. Преди три години момчето претърпяло тежка катастрофа, след която изпада в продължение на месец в будна кома. Възстановяването е бавно и мъчително. Седмицата преди да изчезне се затворил в себе си. „Бил е някъде на Ребърково на стоп, момчета от селото са го виждали, направо всичките сме потресени от случая. Някъде се е отстранил от близките, от хората, но най-лошото не допускам, не”, коментира съседът Илиян Димитров. Много се стимулира с университета, просто това му беше фикс идея в живота, да се запише в София”, обясни съученикът на Деян Генади Димитров.

Чрез ефира на bTV майка му го призова да се върне у дома. „Ела си, чакаме те”, казва тя.
От полицията призовават, който има информация за местонахождението на Деян Галинов Данов, да съобщи на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.