Търсят обучен приемен родител за близнаците, осиновяване - най-рано след месец

Животът

13-01-2014, 09:31

Снимка:

© Sarah Hancox Photography

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка изостави бебета близнаци във Варна, търсят им приемен дом

Всеки обучен приемен родител, който иска да се грижи за децата може да се обърне към Агенцията по социално подпомагане по местоживеене

Обучени и одобрени приемни родители търсят от Агенцията за социално подпомагане във Варна за двойката близнаци, които майка им изостави в средата на декември миналата година. Бебета са момчета, от ромски произход.

Към този момент все още не могат да бъдат осиновени, поради факта, че родителите им не са подписали декларация за отказване от правата над тях. "Това ще се случи след като се навърши месец от раждането им, което ще стане в средата на този месец. Тогава майката ще подпише декларация, но процедурата все пак ще отнеме повече време, тъй като тя не е от Варна, а от региона", обясни пред Varnautre.bg шефката на отдела за закрила на детето във Варна Анна Конукова. 

Едва след като приключи процеса по подготовката на документите, близнаците ще могат да бъдат дадени за осиновяване. 

Бебетата в момента са настанени в дома за лишени от родителска грижа във "Виница", където има приспособено отделение за недоносени. Макар и родени с по-ниско тегло, бебетата са здрави. И двете са по над 2 килограма и продължават да наддават.

Всеки обучен приемен родител, който иска да се грижи за децата, докато тече срокът може да се обърне към Агенцията по социално подпомагане по местоживеене.