В сайт за безплатни обяви се появи поредният, търсещ коте за храна на змията си

Търсят малко, бяло, обезпаразитено коте

Поредният, които търси коте за храна на змията си, се появи в популярен български сайт за безплатни обяви. Според потребителите обявата, публикувана преди три дни е била повече от съмнителна и изчезнала много бързо. 

В нея се е търсело малко бяло коте, което да е ваксинирано. "Бяло, за да изглежда като мишка, малко, за да може да го изяде, обезпаризитено, за да не й стане нещо на змията. Все по тоя критерий ги търсят", обясняват потребители във форума на сайта.В контактите на търсещия котето, е добавена жена, която на профилната си снимка е със змия на главата. 

Когато подарявате котенцата си, добре е да знаете, че има голяма вероятност, да ги вземе, човек, който гледа змия или крокодил и търси безплатна храна за тварите си, предупреждават и от специализиран портал за отглеждане на домашни котки.

От там припомниха, че хората, които досега са хванати да дават котки и кучета на змиите си, не будят подозрение, представят се добре и имат вид на нормални. Специалистите съветват, всеки с коте или куче, което дава за осиновяване да го прави срещу скромна сума. Давайте ги за 20-30 лева, така хем ще са без пари, хем ще са прекалено скъпи за храна на влечугите, обясниха те.

Търсенето на малки животинки за храна на влечуги у нас не е прецедент. Преди време гръмна скандал млад мъж на име Евгени Андреев, представящ се като Евгени Аспидов, който "осиновяваше" животни, за да храни с тях змиите си. 

Оказа се, че мъжът, по професия компютърен специалист, отглежда в дома си в село Горни Лозен на няколко километра от София няколко змии - боа удушвач, тигров питон и чифт каскавели (вид силно отровни кротали - гърмящи змии). В средите на тераристите Аспидов (прозвището идва от името на семейство змии Elapidae, на български Аспидови) е известен като Гена Кобрата. 

Програмистът осиновявал котета и кучета срещу обещание за добри грижи и любов, след което ги правел "разнообразна" храна на змиите си. Добре облечен и видимо съвсем нормален човек, той лесно печелел доверието на задомителите.

Щом подарените котки и кучета, както зайчета, хамстери, птици попаднели в терариума му, той с наслада изчаквал змията да инжектира отровата си.Протягал ръка, за да бие закачлив чoмбер на полумъртвото хамстерче, около което е обвита змията, или тананикал "Зайченцето бяло" на агонизиращо зайче.

Камерата на Евгени детайлно заснемала ухапването и предсмъртните гърчове на жертвите. След смъртта ритуално погалвал главата на змията, а после дерял, разфасовал и давал храната на змиите. След като скандалните записи взривиха мрежата, Аспидов изчезна.