ИУ Варна остава единственият непобеден отбор в "А" група

Варненци записаха осмата си победа като гости на Чавдар в Троян с резултат 97:75

ИУ Варна продължава да е единственият непобеден отбор от началото на сезона в мъжката А група. Варненци записаха осмата си победа като гости на Чавдар в Троян с резултат 97:75. Така те продължават да са еднолично на върха във временното класиране с осем победи, а днешният им съперник има актив 6-2 и ще се бори за челните позиции. В следващия кръг ИУ Варна посреща Шумен, а Чавдар Троян гостува на Чардафон Орловец.

След изключително оспорвана първа част, в която разликата само един път превиши 2 точки, отборите бяха равни. В началото на втория период домакините се откъснаха с 9 точки напред, но добра серия на варненци в средата на частта възстанови равенството, а на почивката Чавдар имаше точка аванс. Мачът беше решен през второто полувреме, като в началото му ИУ Варна взе водачеството, а след серия от 9:0 се откъсна с 14 точки напред. Домакините успяха да стопят половината от нея и да си оставят шанс за последната част. Варненци обаче започнаха със серия от 10:3 и завършиха мача с 11:2, за да си тръгнат с убедителна победа, пише bgbasket.com.
Въпреки че извършиха повече грешки, победителите спечелиха борбата под коша и вкараха 19/24 наказателни удара срещу 10/17 на съперника. Те вкараха 18 точки от втори шанс срещу 4 и 50:40 под коша.

Станислав Цонков записа 20 точки и 6 борби за победата на тима си, с 18 и 11 борби се включи Николай Стоянов, а 16 точки добави Лъчезар Радев.

За Чавдар Радослав Кочев бе най-резултатен с 23 точки, а дабъл дабъл от 20 плюс 10 борби добави Данаил Христов.