Пак сблъсъци в Киев, полицията бие наред

Новините

11-01-2014, 10:54

Снимка:

© ЕПА/ БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-малко 12 души са били ранени при сблъсъци в украинската столица

В украинската столица Киев отново се стигна до сблъсъци между протестиращи представители на опозицията и полицията. Сблъсъците са станали в района на сградата на Киевско-Святошинския районен съд.

Най-малко 12 души са били ранени при сблъсъци в украинската столица между части на "Беркут" и демонстранти, съобщават световните информационни агенции. Според участници в протеста, органите на реда са си позволили брутална физическа разправа с тях.

Причините за поредната демонстрация на опозиционерите са делото и присъдите срещу така наречените "Василковски терористи", обвинени в заговор за покушение срещу президента Виктор Янукович и вандалски акции срещу паметници.

Сред ранените са и опозиционни политици като бившия вътрешен министър Юрий Луценко и трима депутати от партия "Свобода". Луценко е бил приет в болница. Политиците потвърждават, че са били бити от полицията. Снимки показват окървавеното му лице.

Още най-малко шест от ранените при протеста са откарани в болница. Сред тях няма ранени полицаи. Протестиращитве са скандирали "Срам" на органите на реда и са ги призовавали да свалят маските си и да застанат пред хората с открити лица. Автобусите, с които частите на "Беркут" са се изтегляли, са били блокирани за кратко от разгневените украинци.