Водеща гръцка компания обновява флота си, набира български моряци

Новините

10-01-2014, 10:54

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Търси се команден и изпълнителски състав

Търговията през 2013 г. продължи да бъде предизвикателство за всички участници на пазара, макар че доверието в бизнеса, политическата и финансова среда се е подобрило в сравнение с предходната 2012 г., пише maritime.bg. Гръцката корабна компания  Goldenport Shipmanagement Ltd. успешно успява да поддържа високо ниво на оползотворяване на флота, макар и на по- ниски цени и при по-кратки (3- 6 месечни) договори за тайм чартър. В условията на постепенно подобряване на пазарната среда това, в съчетание с по-ниски оперативни разходи, дава възможност на Goldenport Shipmanagement Ltd. да поддържа стабилни позиции и да остане конкурентноспособна.

Компанията е възприела политиката да се възползва от високите към момента цени на скрап за да приложи своята стратегия за обновяване на флота чрез продажба на остарели плавателни съдове с голям тонаж, паричните постъпления от които влага за придобиване на по-нови такива. По този начин среднопретеглената годишна възраст на корабите за насипни товари е спаднала до 4 години, а в момента се проучват възможностите за обновяване на контейнерния флот и насочване интереса към висококачествени кораби втора употреба на атрактивни цени.

В този аспект през 2013 година Goldenport Shipmanagement Ltd. е осъществила продажбата на 4 от най- старите си плавателни съдове – MSC SCOTLAND, VASOS, MSC ACCRA и MSC ANAFI, а в края на 2014 г. се очаква да бъдат пуснати на вода новостроящи се 5 кораба за насипни товари.

Официален представител на Goldenport Shipmanagement Ltd. за България е дългогодишният им партньор АpollonianShipmanagment Ltd със седалище в гр.Бургас, чиято основна дейност е корабно менажиране – набиране на екипажи, технически мениджмънт на кораби за насипни товари, контейнеровози и танкери. АpollonianShipmanagment Ltd е сертифицирана от Germanische Lloyds със стандарт ISO9001:2008 и работи по стандартите на международната конвенция MLC 2006.

“ Продължаваме да набираме цялостни екипажи – изпълнителен и команден състав за работа на контейнеровози и кораби за насипни товари. Българските морски специалисти са търсени и ценени в компанията, а доброто им представяне гарантира постоянен интерес от страна на корабособственика и възможност за израстване в професията“, каза пред Maritime.bg инж. Яни Георгиев, собственик и основател на компанията.