Временно затварят ул. "Н. Вапцаров" заради изграждането на тласкателя

Мисия Варна

09-01-2014, 11:18

Снимка:

Община Варна

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят първа копка на канализационна станция"Акациите" и тласкател

В началото на юни бе първата копка за изграждане на канализационна помпена станция "Акациите" и тласкател-Варна

Заради изграждането на тласкателя на канализационна помпена станция "Акациите", ул. „Никола Вапцаров” ще бъде временно затваряна на участъци. По време на строителните работи движението на МПС ще се извършва по съседни обслужващи улици в прилежащите квартали.

За своевременното информиране на водачите на МПС е поставена сигнализация в началото и в края на ул. "Никола Вапцаров", съответно при кръстовището с бул. "Княз Борис I" и при кръстовището с бул. "Осми приморски полк".

График за спиране на движението в следните участъци

1. Бул. "Княз Борис" - Курортна поликлиника от 9 до 13 януари 
2. Курортна поликлиника - ВАС от 14 до 20 януари 
3. ВАС - магазин СВА от 21 до 28 януари
4. Магазин СВА - Лукойл (бл.14) от 29 януари до 7 февруари 
5. Лукойл - Спортна зала "Черно море" (бл.11) от 10 до 19 февруари
6. Спортна зала "Черно море" - Стадион "Черно море" от 20 до 28 февруари 
7. Стадион "Черно море" - бул. "8-ми Приморски полк" (бл.1) от 10 до 14 март

Строителните дейности са част от проекта "Реконструкция и модернизация на ПСОВ Варна - втори етап, и изграждане на канализационна помпена станция "Акациите" и тласкател - Варна". В момента по ул. "Никола Вапцаров" се полагат тръбите, като до момента са изградени 70 метра от трасето - общо с дължина 1 257 м. Изпълнителят на обекта - "Инжстройинженеринг" ЕООД, ще осигури няколко бригади, които да работят едновременно на различни места по трасето, което трябва да излезе на бул. "Левски". Канализационната помпена станция също е в етап на строителство. Дейностите трябва да приключат в края на месец юни.

Проектът, финансиран като безвъзмездна финансова помощ по ОП „Околна среда“, е на стойност 34 454 400 лв. Резултатът от проекта ще бъде опазване на водите по черноморското крайбрежие, като се достигнат емисионните ограничения за допустимо съдържание на вредни и опасни вещества в отпадъчните води.