Дерайлирал влак станал причина за смъртта на релсите

Крими

09-01-2014, 10:59

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влакът Варна - Пловдив уби дете край село Житница

Втори труп край релсите

Загиналите са майка и син от Перник

Детето и жената, открити мъртви по жп линията между Синдел и Провадия, в района на село Житница, са майка и син, издирвани в Перник. Двамата са в неизвестност от понеделник и са намерили смъртта си до варненското село във вторник през нощта. Роднини разпознаха късно снощи тялото на майката. Това е Лилия Георгиева на 36 години, която живее в пернишкия квартал "Изгрев" и страда от психично заболяване. Жената е била на лекарства, които обикновено са потискали проявленията на болестта й. В полицията няма подаден сигнал за изчезнало дете, но, според роднини, загиналото момче е 7-годишният син на Лилия.

Детето загина миналата нощ на жп линията Варна-София 15 минути след полунощ на около 3 км от провадийското село Житница. Детето е било прегазено, докато вървяло по релсите пред идващия влак. В тъмнината машинистът забелязал момченцето в последния момент, но не успял да спре композицията, която е летяла със 100 км/ч. Малкият загинал, след като буферът на локомотива го е ударил странично по главата. Влакът го е влачил близо 30 метра.

По-късно вчера на километър и половина по-нататък по линията беше намерен трупът на майка му. Жената лежала по очи край релсите.

В джоба на Лилия е намерен общ билет за двамата за влака от София до Варна. Според една от версиите майката се е хвърлила около 22 часа от бързия влак, тръгнал от София в 15:25 часа, който е трябвало да пристигне във Варна в 23:05. Малкият е слязъл на гара Синдел и е тръгнал по релсите да търси майка си. По нещастна случайност от тук същата нощ е минал влакът за Пловдив, който нормално трябва след Синдел да продължи към Комунари и Карнобат, а не към Провадия покрай с. Житница.

По непотвърдена информация обаче през тази нощ композицията за Пловдив по изключение била насочена по обиколния маршрут през Провадия и Шумен заради инцидент на релсите межди Синдел и Комунари. По-рано през деня там дерайлирали товарни вагони на частния превозвач Shenker.