Любовен триъгълник, тръгнал от Фейсбук, окървави Варна (обобщение)

Петър Евтимов застреля майката на двете си деца Живка Пенчева

39-годишен уби на място жена си и любовника й, а след това се простреля в челото. Драмата, окървавила Варна, се разигра посред бял ден. В 14:40 часа минувачи и съседи стават свидетели на стрелбата на бул."Владислав Варненчик" между блоковете 41 и 42. Чуват се поне 8 изстрела.

Прелюбодейците, хванати в крачка
Ревнивецът издебва прелюбодейците, докато са в автомобил "Рено Сценик", и застрелва първо жената, с която живее на семейни начала. Докато куршумите покосяват 33-годишната Живка Пенчева, любовникът й, чиято самоличност все още не е известна, се опитал да се измъкне от шофьорското място на автомобила. Ревнивецът обаче изпразва пълнителя в главата му.
Поне двама съседи, които пушели на терасите си, станали очевидци на зловещата драма. След като съпругът приключил кървавото си дело, тръгнал надолу по улицата, разказа единият от свидетелите.

Самоубийство в гаража
Час и половина по-късно нов изстрел прозвучава на около километър от мястото на трагедията. В гаража на нова, необитавана кооперация на ул. "Крепостна"12, 39-годишният Петър Евтимов се прострелва в челото. Само половин час по-рано той се свързва с полицията и съобщава, че иска да се предаде. Не изчаква обаче да го арестуват и насочва дулото към главата си.

Макар куршумът да излиза през тила и размазва мозъка му, Петър все пак остава жив. Линейка на Спешна помощ го откарва в шокова зала, където Евтимов все още бере душа. Той е в кома, има отток на мозъка, а неврохирузите дори не са сигурни дали има смисъл от операция.

Фейсбук афера
Влюбените мъртви се запознали във Фейсбук. Чатът между Живка и любовника й - също на 39 години, продължил известно време и от разговор на разговор двамата се влюбили и започнали да се срещат и на живо. До днес, когато съпругът случайно попаднал на размяна на любовни реплики в чата на социалната мрежа.

Две деца остават сираци
Две деца остават сираци след днешната кървава трагедия. И двете са рожби на застреляната Живка и самоубиеца Петър. Едното дете на 17, а другото на 8 години. Първото си отроче Живка родила, още когато била на 16 години.

Досега:

15:25 ч: Стрелба край Автогарата, загинаха мъж и жена

16:30 ч: Убиецът от "Владислав" се предаде

16:40 ч: Нова стрелба под Автогарата във Варна

17:20 ч: Убиецът от "Владислав" е раненият от "Крепостна" 12

17:48 ч: Застреляните влюбени се запознали във Фейсбук