Хюлия отвлечена за откуп, баща й не послушал похитителите

Крими

05-01-2014, 19:40

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха труп на момиче на стария път за Девня (обновена)

300 000 лева поискали похитителите от бащата на мъртовото момиче

300 000 лева откуп поискали от бащата на Хюлия Маджарова похитители, отвлекли 22-годишното момиче, твърди Блиц. След празнуването през новогодишната нощ в бившата сграда на ТКЗС-то в Белоградец, където заможното семейство Маджар държи механа, Хюлия продължила партито и на следващия ден заедно със своя компания.

Към 20 часа тя получила обаждане и казала на майка си и баща си, че ще се бави не повече от половин час. Като не се върнала обаче, към 23 часа родителите й позвънили и тя казала, че е заедно със своя приятел от детинство – Иван, за който се говори, че бил боксьор и особено проблемна натура. Това бил и последният разговор на Хюлия с нейните близки. 

В 10 часа сутринта на 2 януари, бащата на Хюлия – Назми - крупен бизнесмен в района, занимаващ се с агробизнес, животновъдство и държи местната фурна и хлебопроизводство, получил обаждане.

"Искаме 300 000 лева до 3 часа следобед иначе няма да си видите дъщерята жива", му казал непознат глас. Бащата онемял, но успял да каже, че няма как за толкова кратко време да намери такава голяма сума. Въпреки указанията на похитителите, отвлекли Хюлия, да не казва на никого за искания откуп, Назми отишъл в полицията. Разследващите веднага започнали оперативни издирвателни действия. 
Междувременно бащата получава още два СМС-а от същия номер, от който му се обадили похитителите, като в единият се казвало, че трябва да се качи във влак, но не се конкретизирало в кой. В другия – че трябва да остави сумата за откупа на жп релсите, но също не било уточнено точно място.

Полицията вече се била задействала и проверила номера на картата, като се оказала, че тя се води на името на човек от Благоевград. Когато криминалистите го разпитали , той съобщил, че закрил този номер от половин година. 

По случая са проведени редица разпити, като вече има и конкретен заподозрян по случая, но няма задържан.