Преглеждат безплатно хора със сърдечни проблеми

Международен екип от специалисти ще консултира днес хора с аритмии

Международният екип специалисти съвместно с българските си колеги от "Сити Клиник" ще консултират безплатно пациенти със съмнение или установени аритмии днес от 8:00 до 17:00 часа, както и на 4 януари (събота) от 8:00 до 14:00 часа. 

Проф. Михаел Шнайдер и д-р Крум Петров от Германия заедно с проф. Лазар Ангелков от Сърбия ще консултират безвъзмездно и ще обменят опит с българските си колеги в областта на лечението на ритъмно-проводните нарушения.

Този вид нарушения са едни от най-разпространените заболявания на сърцето. Опасността за пациентите е, че тези заболявания в много случаи се съпровождат или са причинени от друга сърдечно-съдова патология. Често ритъмно-проводните нарушения протичат без симтоми и могат да имат фатален край. Ето защо навременното диагностициране е от първостепенна важност за хода и ефекта от лечението, категорични са специалистите.

Проф. Шнайдер е един от най-изтъкнатите европейски специалисти в областта на електрофизиологията и ръководител на Специализираната болница за сърдечно-съдови заболявания в Зинделфинген, Германия. Заедно със своя колега от български произход – д-р Крум Петров, ръководител на отделението по

Електрофизиология в немската клиника, стартират програма за инвазивно лечение на пациенти с всички форми на аритмии. Към международния екип се присъединява и д-р Лазар Ангелков - ръководител на Специализраната клиника за ритъмно-проводни нарушения в болница “Дединие” - Белград, Сърбия. Д-р Ангелков вече три месеца регулярно посещава страната ни и извършва процедури съвместно с българския екип. Тримата известни специалисти имат огромен опит в диагностика и инвазивно лечение на пациенти с камерни и надкамерни аритмии и ще бъдат на разположение на пациентите днес през деня.

Записването за безплатните прегледи става на телефона на Сити клиник - Варна:  0700 13 127.