Варненци се стягат за протест срещу Областния

Губернаторът си спечели номинация за първия за тази година протест, като върна решенията от сесията на Общинския съвет

Варненци излизат на протест пред Областна управа днес в 10 часа. Протестната демонстрация е заради решението на губернатора Иван Великов да обжалва последната сесия на Общинския съвет. На нея съветниците гласуваха близо 80 решения, сред които намаляване на два местни данъка и промяната на над 200 турски имена на местности в града. Протестът е организиран от движение "Възраждане", в лицето на съветника Костадин Костадинов, който по думите му ще се проведе като публична-среща разговор с Областния. 

Организация тече и във фейсбук страницата "Вън валията на Варна Иван Великов", на която час преди протеста присъствие бяха заявили около 260 души. 

Вчера Иван Великов в писмо до медиите официално изпрати мотивите си за връщането на решенията а местния парламент. По думите му, промяната на турските имена на топонимите, а денят на провеждане на сесията го притеснявал. По правилник трябвало да се проведе в сряда, а съветниците заседавали в петък. С писмото си Областният влезе задочно и в словесен спор с Костадинов. По думите му,  съветникът подхранвал изтъркан имидж, заигравайки се с етническата карта.