Месец срок за пререгистрация на заявленията за детска ясла

Мисия Варна

02-01-2014, 11:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Класиране за прием се очаква да има в началото на март, при наличие на свободни места

До 31 януари е срокът, в който трябва да се пререгистрират заявленията за прием в детска ясла. Това важи за всички, които имат издадени входящи номера за участие в класирания преди 01.12.2013 г. От началото на декември миналата година са в сила новите правила и критерии за прием в детските ясли. Електронната система е затворена за регистрации на входящи номера, регистриране и редактиране на заявления. Ще бъде пусната след изтичане на срока за пререгистрация.

Пререгистрацията на заявленията се извършва както следва:
За тези, които имат входящ номер и регистрирано заявление по старите правила за прием, с приложени документи- на място в детската ясла, в която са документите. Заявителят попълва и подписва ново заявление за прием, което оставя на Директора (или оторизиран служител) в детската ясла. На заявителя се връщат всички документи, съхранявани в яслата, които е представил при превантивния контрол на документи за участие в класиране, съгласно старите правила и критерии за прием;

За тези които имат входящ номер, но не са имали регистрирано заявление за прием – на място в която и да е детска ясла на територията на община Варна. За регистриране на заявлението се представят на Директора (или оторизиран служител) в детската ясла лична карта на заявителя и акт за раждане на детето;

Пояснение: Заявител може да бъде само родител или официален настойник.Ако двамата родители на детето отсъстват от страната, в срока за пререгистрация на заявленията, същата може да бъде извършена от пълномощник, упълномощен от родителите с нотариално заверено пълномощно (от посолство на РБългария в съответната държава) за пререгистрация на заявление за участие в централизирано класиране за прием в детска ясла на територията на община Варна.

Важно! При попълване на новото заявление, заявителят вписва 8 цифрена парола, която ще бъде регистрирана в системата за прием и с която заявителят ще може да влиза в потребителския профил в специализирания сайт – за справки и редакции на данните, вписани в заявлението.

На 10.02.2014г. на специализирания сайт за прием, в секция "Новини" ще бъдат публикувани всички, регистрирани преди 01.12.2013г., входящи номера, за които няма регистрирано НОВО заявление, съгласно новите правила и критерии за прием.

От 10.02.2014 г. до 12.02.2014 г.включително ще бъде дадена последна възможност за регистрация на заявление и запазване на входящия номер за всички от списъка по т.3

Всички входящи номера, чакащи класиране, за които на 13.02.2014г. няма регистрирано ново заявление, съгласно правилата и критериите за прием, ЩЕ БЪДАТ ИЗТРИТИ  от системата за прием и няма да участват в класирания. Децата, за които са били регистрирани тези входящи номера, могат да участват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Регистрирането на нови входящи номера и заявления за прием ще стартира в края на м. февруари 2014г. Датата ще бъде публикувана предварително в раздел „Новини” на сайта за приема.

Поради липса на свободни места в детските ясли, класиране за прием се очаква да има в началото на март, при наличие на свободни места. Информация по въпроса ще бъде публикувана на сайта за прием, след пускане на електронната система.