Само шепа българи тръгнаха за Лондон

Парите

02-01-2014, 11:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Притесненията на Острова, че още в първия ден ще настъпи инвазия от България и Румъния не се оправдаха

Голям брой емигранти от Румъния и България се очакваше да се насочат към Великобритания след премахнатите вчера ограничения за работа в ЕС за двете страни, отбелязва „Мирър".

Във Великобритания вчера обаче пристигнаха полупразни самолети и автобуси. Така притесненията на Лондон не се оправдаха, че от първия ден ще се материализира инвазия от Румъния и България. Изглежда, че само шепа румънци и българи са решили да се възползват от достъпа до британския пазар още от първия ден, отбелязва изданието.

Някои медии съобщиха, че румънци с личните си автомобили са се насочили към британския остров тази седмица, за да се възползват от британската социална система. Но пристигащите на летищата Гетуик, Хийтроу, Лутън и на автобусните гари Дувър и Виктория в Лондон показват друга история.

Торите и Британската независима партия бяха подложени вчера на критики заради "истерията", която внесоха по отношение на прогнозите си за имигрантите, още повече като наплив за момента не съществува.

Премиерът Камерън беше предупреден, че "твърдата риторика" на правителството и паническите мерки ще направят по-трудно да се спрат чуждите работници да пристигат във Великобритания в бъдеще. Migration Watch очаква 50 хиляди имигранти годишно да пристигат във Великобритания от двете страни, докато правителството смята, че за 2014 година ще са 13 хиляди.