Бившата шефка на Административния съд - сред първите "клиенти" на ново спецзвено - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Избрани новини

Бившата шефка на Административния съд - сред първите "клиенти" на ново спецзвено

30 декември 2013, 16:08 | VarnaUtre.bg
  • Снимка:
    © Varnautre.bg / Архив

Спецекипът е базиран извън Съдебната палата от октомври и е подчинен само на главния и на софийския градски прокурор

Спецекип от обвинители и агенти на ДАНС по следите на продажни магистрати пуска главният прокурор Сотир Цацаров. Сред първите "клиенти" на новото спецзвено ще са бившата шефката на Административния съд във Варна Анелия Цветкова - поискала 90 000 лв., за да реши 4 търговски дела, бившият съдия Петър Сантиров - обвинен, че е посредничил за 20 000 евро рушвет, следователят Боян Боянов - откраднал имот, като задигнал нотариалния акт при огледа на трупа на собственика, бившият прокурор по САПАРД Стойчо Ненков - възпрепятствал правосъдието, и др., пише вестник ”Труд”.
Всички проверки и разследвания по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, са възложени на ново самостоятелно специализирано звено, обяви Цацаров.
Трима представители на държавното обвинение и служители от отдел "Противодействие на корупцията в съдебната система" на агенцията по сигурността поемат делата срещу хората с тоги, които са погазили закона. Спецекипът е базиран извън Съдебната палата от октомври и е подчинен само на главния и на софийския градски прокурор. Към него след Нова година ще се присъединят и трима следователи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими