2013 какво се случи

Животът

30-12-2013, 06:46

Снимка:

Владимир Николов

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Пак не станахме Швейцария

В 2013-а България получи оставката, която не очакваше, а не й дадоха онази, която чакаше, пише Standartnews. В парламента е все така топло, приятно и няма празни места. Макар и привидно там нещата да висят на косъм, ситуацията е стабилна. Защото на никого не му се тръгва от този рай. Още повече, че избраниците вече свикнаха с шума, който ги облъчва отвън.
В родината ни през тези дванадесет месеца гърмяха бомби, без да има война, погребвахме невинни заради лудостта по шосетата, мъката не ни отмина. Глупостта също не ни изостави. Остана си наш спътник през цялата година. И добре че е така. Иначе животът ни щеше да бъде безсолен и безвкусен като боиманджа. 2013: Някой се ожени, друг се разведе, малцина забогатяха, мнозина обедняха. Не станахме Швейцария, както планирахме, но това не попречи на десетки хиляди да тръгнат да търсят своята Швейцария. Дано я намерят. Жалко обаче, че няма да е тук.

Декември

Депутатите обиколили Земята 19 пъти

За половин година депутатите обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на 42-рото народно събрание до края на ноември те са пропътували със служебните си автомобили 806 708 км.
Извод: Пророк е поетът, казал: Човек е човек, когато е път. А нашите депутати си баш такива. Попитали един народен избраник коя марка кола е най-хубава. Служебната - отговорил той. Тогава всички казали аферим и паднала на колене заради мъдростта му.

Май

Кмет брани монокините

Забраната на монокини на бургаския плаж не е демократична, отсече кметът Димитър Николов по повод искането на деветима пастори да се забрани на момите да се пекат само по прашки.
Извод: Да се забранят монокините край морето е не само недемократично, но и дълбоко нехуманно. Плоска, налята и дори леко провиснала, женската гърда е истинската господарка на плажа, карнавал за окото на естета. Странно е, че точно такива истински мъже като пасторите въстават против нея. Вместо да я благословят и анатемосат сутиена.