Четири пожара гасиха огнеборците на втория и третия ден от Коледа

Животът

27-12-2013, 15:35

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

При всички има нанесени материални щети

Четири пожара с нанесени материални щети са гасили огнеборците през втория и третия ден на Коледа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

 Лек автомобил “Сеат Ибиса”  е горял около 16.30 ч. на 26-и в гр. Суворово, който обаче е бил погасен до пристигането на екипа на ПБЗН. От огъня са унищожени двигателя и предния капак на колата, а предполагаемата причина е късо съединение.

Около час по-късно е бело съобщено за пожар в апартамент в бл. 227 в жк “Вл. Варненчик”. От огъня е унищожена автоматична пералня. До пристигането на екипа на ПБЗН пожарът е бил погасен от собствениците, а причина за възникването му е отново късо съединение.

           

В 02:00 ч. На 27-и е избухнал пожар в заведение на бул. “Осми приморски полк”. На място са изпратени 2 екипа, няма пострадали хора, от огъня са унищожени 5 кв. м. покривна конструкция, коминно тяло и 5 кв. м. Изолация. Предполагаемата причина за пожара е самозапалване на комин.

23 минути по-късно е съобщено за пожар в апартамент на ул. “Св. Ирина”. Пожарът е потушен от един екип, унижожен е компютър и са опушени 10 кв. м. стени. Предполага се, че причината за възникането на пожара е неправилно ползване на нагревателен уред.